Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek Cikkek képes leírás - Saab.tlap.hu
részletek »

Hírek Cikkek - Saab.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: saab.tlap.hu » Hírek Cikkek
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Svédek letudták a Gripen bizniszt.

A Svédek letudták a Gripen bizniszt.

Félidőben teljesítette a Gripen vadászgépek beszerzéséért cserébe a 2015-ig vállalt beruházásait a svéd fél - jelentette be a Gripen International. Magyarország 2001-ben döntött arról, hogy svéd vadászgépeket vesz, ellentételezésül a svédek 190 milliárd forintos befektetést vállaltak. Azt azonban még mindig nem tudni, hogy a pénzt mire fordították. A vállalt 2015-ös határidőnél korábban, már az idén teljesítette a 7,419 milliárd svéd korona (789 millió euró - közel 190 milliárd forint) értékű, a magyar honvédség vadászrepülő vásárlásával kapcsolatban vállalt ellentételezést a Saab-Gripen csoport - közölte a Gripen International pénteken. A magyar kormány 2001-ben döntött úgy, hogy svéd vadászgépeket vásárol. A vásárlásnál fontos szempont volt, hogy a svédek azt ígérték: a gépek megvásárlásáért cserébe 190 milliárd forintot fektetnek be Magyarországon. Az ellentételezés célja a magyar export és a magyarországi befektetések elősegítése volt. A legutóbbi döntéssel - még március végén - az ellentételezési vállalás utolsó két százalékát fogadta be az Ellentételezési Bizottság. A társaság szerint a cég és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium tárgyalnak a jövőbeni együttműkö

Gripen üzlet

Gripen üzlet

Elindult a versenyfutás a Gripen vadászgépek bérletének ellentételezéséért. A magyar cégek április 1-től regisztráltathatják magukat a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht.-nál (ITDH). Amint ismeretes, az amerikai F-16-os és az F-18-as típusok helyett a svéd-brit gyártású Gripen került ki nyertesen, így 2004-től tíz évig tizennégy darab negyedik generációs vadászgépet bérel a magyar légierő. A szerződés szerint a Saab a 108 milliárd forintos bérleti díj száz százalékát ellentételezi, ennek a 30 százalékát befektetés formájában, ami 34 milliárd forintos üzletet jelent. A programban részt venni szándékozó vállalatok a Gazdasági Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az ITDH irodáiban kérhetnek részletes felvilágosítást. Az ellentételezés a nemzetközi gyakorlatban is régóta alkalmazott eljárás. A lényege az, hogy a vásárló az eladó által felajánlott hitelek felhasználásával megvásárolja a nagy érték? védelmi eszközöket, az eladó pedig kötelezettséget vállal az ügylet értékével megegyező vagy esetenként annál magasabb érték? ellentételezés teljesítésére.

auto.news.hu - a tesztportál

auto.news.hu - a tesztportál

A http://www.auto.news.hu/saab a Saab tesztek, cikkek, újdonságok tára. Adatbázisba rendezett forrása a jelenleg is forgalomban lévő, Magyarországon kapható Saab személyautóknak. A honlap látogatói mintegy tizenöt hazai autós portál Saab tesztjeit találják meg a jól kezelhető katalógusban: innét néhány kattintással elérhető az összes magyar nyelvű Saab teszt.

Gumiabroncs tanácsok

Gumiabroncs tanácsok

Nyári gumi tanácsokat gyűjtöttünk össze. Hasznos információk, tesztek, leírások mind megtalálhatok. Magyarország legelterjedtebb gumiabroncs márkáit összegyűjtöttük. Tudja mi a különbség a nyári és a téli gumi között? Megéri e négy évszakos gumit venni? Kell e terepjáróra téligumi? Ezekre mind választ kap oldalunkon.

Tuti menü